2 jul 2019

Sommeren 2019 i Pynten

Da står sommeren for døren her i borettslaget vårt, og vi i styret benytter anledningen til å komme med noen oppdateringer og påminnelser til beboerne.

Dugnad

Tusen takk til alle dere flotte folk som stilte opp på dugnad, og bidro til å gjøre Pynten enda triveligere. I år var det både færre sykler å rydde og mindre rot i oppgangene, og det er vi glade for. I noen få oppganger blir det hensatt mye, og vi kommer til å fortsette å følge opp dette. Finner du ikke din sykkel der du plasserte den sist, ta kontakt med vaktmester eller med styret via e-post.

Vis hensyn

Vi er veldig glade for at store og små så aktivt tar i bruk våre flotte fellesområder. Husk å ta hensyn til alle andre som ønsker å gjøre det samme etter deg. All søppel skal tas med og kastes og grillkull skal kjøles ned under oppsyn, og tas med. Vi ønsker ikke engangsgriller i Pynten. Det er strengt forbudt å kaste matrester og annet ut av vindu i leiligheter.

Styret har fått flere klager på at barn bruker vinduer, verandaer, inngangsdører og husvegger som mål når de spiller fotball på plenene våre. Vi har ikke lyst til å forby ballspill, så vi oppfordrer alle foreldre til å ta en grundig prat med barna når disse er på vei ut for å trille ball. Det er også en fin ballplass videre innover mot skogen fra enden av Granittveien, som vi håper flere tar i bruk.

Vi oppfordrer både store og små til å bruke de fine sykkelstativene våre. Mange setter og legger fra seg sykler i oppkjørselen til oppgangene, noe som fører til dårlig fremkommelighet for andre beboere.

Status vindusprosjekt

Entreprenør er i ferd med å fullføre Granittveien, og starter opp i Grusveien når fellesferien er avviklet. Vi mottok i starten av prosjektet noen klager på det ene arbeidsteamet. Disse er nå byttet ut, og kommer ikke til å utføre mer arbeid i Pynten. Vi ber alle følge med på oppslagstavler i oppgangene for fremdriftsplan og annen informasjon. Husk å levere evalueringsskjema etter vindusutskiftning.

Status utskiftning av porttelefonanlegg

Vi har mottatt bestillinger fra beboere på nye porttelefoner, og disse oversendes nå entreprenør. Utskiftningene av anleggene starter opp høsten 2019. Vi kommer med nærmere informasjon og fremdriftsplan god tid i forveien.

Måker

Borettslaget har i en årrekke vært plaget av støy og angrep fra måker som hekker her. De siste årene har Pelias A/S jobbet med å begrense dette, noe som tidvis kan være krevende grunnet fredning av arter og strengt regelverk forøvrig. Pelias har nå også overtatt annen skadedyrbekjempelse. Etter de første befaringene kan de melde at det ikke er oppdaget aktivitet av, eller spor etter, rotter og mus i Pynten.

Hundehold i Pynten

Det bor mange hunder i Pynten, og det synes vi gjør borettslaget enda triveligere. For at det skal fortsette å være trivelig for alle, er det viktig at alle hundeeiere følger dyreholdsreglene våre. Her står det at hund og katt alltid skal føres i bånd innenfor borettslagets eiendom, samt at den føres av en person som har kontroll over dyret. Vi tar det som en selvfølge at alle dyreeiere plukker opp etter dyret sitt.

Hold dørene låst

Sommeren er en tid hvor dere tar ferie, mens innbruddstyvene har høysesong. Ikke gjør det lettere for den yrkesgruppen ved å sette opp inngangsdører eller unnlate å låse kjellerdører.

Pyntenkino

Søndag 15. september er alle barn i borettslaget igjen velkommen til filmvisning, popcorn og saft i Fryseren. Visningen passer aller best for de litt mindre barna, i følge med voksne. Vi annonserer film og klokkeslett på pynten.no og i gruppa Pynten borettslag informasjon på Facebook.

Ferieavvikling

I juli har styret ferie. Da er vi ikke tilgjengelig på styrerommet tirsdager, og vil kun besvare e-post sporadisk. Vaktmester er tilgjengelig innenfor normal arbeidstid.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!